Institut za istraživanje i razvoj dobrih praksi “Well-being International”  WBI, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, poziva Vas na konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta:

FAKTORI RIZIKA I POSLEDICE GOJAZNOSTI MEĐU ODRASLIM PACIJENTIMA U REPUBLICI SRBIJI – Prevencija usled pandemije COVID 19 i unapređenje tretmana, koja će se održati u petak, 10.06.2022. u Palati Srbija sa početkom od 11:00h.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati tri istraživanja koja su sprovedena na reprezentativnom uzorku osoba iz opšte populacije, prigodnom uzorku pacijenata iz Centra za lečenje gojaznosti Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma UKCS i reprezentativnom uzorku lekara iz primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite. 

Zahvaljujući ovim istraživanjima saznaćete:
* U kojoj meri je pandemija koronavirusa promenila navike u ishrani i ponašanju stanovnika Srbije?

* Kako izgleda zdravstveni profil pacijenata koji se leče u Centru za lečenje gojaznosti Klinike za endokrinologiju,                 dijabetes i bolesti metabolizma?

* Kako se osobe sa viškom kilograma leče u primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti u zdravstenom             sistemu Republike Srbije?

Na konferenciji će govoriti dr Jelena Janković, pomoćnica ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije, gospodin Milko Štimac, programski direktor Instituta za istraživanje i razvoj dobrih praksi “Well-beingInternational” i stručni saradnici Instituta WBI : Prof. dr Mirjana Šumarac Dumanović – Rukovodilac Radne grupe za izradu vodiča dobre kliničke prakse za “Lečenje gojaznosti” i Doc. dr Snežana Polovina, Prim. – Sekretar pomenute Radne grupe. 

U drugom delu konferencije biće predstavljen i novi Nacionalni vodič dobre kliničke prakse zalečenje gojaznosti koji je izrađen od strane posebne radne gupe Ministarstva zdravlja.

Nakon konferencije biće upriličen kratak koktel i posluženje. Očekujemo Vas.