SIMPOZIJUM: ,,Program imunizacije protiv oboljenja izazvanih humanimpapiloma virusom” održaće se u četvrtak 09.06.2022. godine sa početkom od 9 časova, Hotel Mona Plaza, Solunska 21, Stari grad Beograd (sala, donji Dorćol)

 Na simpozijumu će se ukazati na značaj  imunizacije protiv HPV virusa, na koji način će se sprovoditi sama imunizacija kao i  na važnost edukacija zdravstvenih radnika u sprovođenju imunizacije protiv HPV-a. Takođe ,predavanja će biti usmerena i ka sve češćem problemu među osobama ženskog pola pod naslovom ,,Karcinom grlića materice-vrh ledenog brega”, kao i same povezanosti između HPV-a i karcinoma na načina sprovođenja prevencije. Posebna pažnja, u sklopu predavanja, biće usmerena ka pedijatrima i ginekolozima čija je uloga ključna u samom predstavljanju značaja imunizacije vakcinom protiv HPV-a.

Simpozijum će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Kotizacije za učešće na simpozijumu lekara i medicinskih sestara-tehničara iz opšte prakse obezbediće Institut za itraživanja i razvoj dobrih paksi WBI. Broj mesta je ograničen.

Prijave za učešće na simpozijumu i dodatne informacije možete poslati na:   office@wbi.rs