Usavršavanje i obrazovanje

Nema boljitka bez stalnog učenja. Neprestani proces sticanja znanja i učenja kako da se tako stečenoznanje primeni na što veću korist, nešto je bez čega je opšti napredak nezamisliv. Znanje iveštine predstavljaju nematerijalnu imovinu koja je najdemokratskije raspoređena i najšire pristupačna. Štaviše,njen obrt, pretvaranje takve imovine u kapital,najbrže je i najjednostavnije, a donosi korist koja je neuporedivo veća u odnosu na obrt materijalne imovine.

Boljitak jednog društva zavisi, nesumnjivo, od široko uspostavljenog Sistema obrazovanja, i njegove stalne interakcije sa potrebama razvoja I tržišta. Institut za istraživanje i razvoj dobrih praksi Well-being International posvećen je transferu znanja i veština u svim oblastima koje svojom delatnošću pokriva: ekonomija, demokratija, ljudska prava, zdravstvena zaštita, društvene veštine…

Seminari namenjeni stručnom usavršavanju, letnje škole, obrazovni programi,
individualna usavršavanja – u programu su našeg Instituta. Trudićemo se da ih zajedno ih sa domaćim i stranim stručnjacima razvijamo i prilagođavamo potrebama i polaznicima i insistiramo na primenjivosti onoga što kao znanje prenosimo.

U našem radu trudićemo se da razvijamo i kampanje namenjene širokim ciljnim grupama, do onih najopštijih – celog društva, da bismo preneli važne poruke koje podižu prepoznatljivost svest i znanje o problemima i kako se oni mogu rešiti. Samo je društvo u stalnom procesu obrazovanja u stanju da za svoje pripadnike obezbedi uslove napretka i boljitka.