Institut za istraživanje i razvoj dobrih praksi „Well-being International“ je u okviru kampanje,  pod nazivom „Srbija protiv zaraznih bolesti“ koja je pokrenuta u saradnji sa Ministarstvom zdravlja u novembru 2021 , realizovao komponentu koja je obuhvatila program edukacija lekara i zdravstvenih radnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Cilj ovog projekta  je unapređenje kapaciteta zdravstvenog sistema Republike Srbije edukacijom stručnog kadra , realizovanjem preventivnih programa i jačanjem svesti o značaju imunizacije u sprečavanju zaraznih bolesti.

U okviru edukativnog programa koji je obuhvatio set od 8 edukacija u četiri grada, a koji je realizovan u periodu od 25. novembra 2022.  godine zaključno sa 24. januarom 2023. godine, više 300 lekara opšte prakse imalo je priliku da čuje  predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti epidemiologije, virusologije i imunologije:

Prof. dr Maja Jovanović, Prof. dr Miodrag Vrbić, Prof. dr Biljana Popovska Jovičić , Prof. dr Željko Mijailović,

Prof. dr Ivana Milošević, Prof. dr Jovan Ranin, Prof. dr Maja Ružić i Prof. dr Snežana Brkić.

Edukacije u okviru ovog projekta su održane u sledećim zdravstvenim ustanovama:

– 25.11.2022. Dom zdravlja Niš

– 30.11.2022. Dom zdravlja Kragujevac

– 05.12.2022. Dom zdravlja Zemun 

– 06.12.2022. Dom zdravlja Novi Beograd 

– 12.12.2022. Domova zdravlja Zvezdara

– 13.12.2022. Dom zdravlja Voždovac

– 21.12.2022. Dom zdravlja Novi Sad

– 24.01.2023. Dom zdravlja Palilula

Institut za istraživanje i razvoj drobih praksi će se potruditi da  u narednom periodu nastavi realizaciju ovih aktivosti i u ostalim zdravstvenim ustanovama širom Srbije u cilju skretanja pažnje na činjenicu da, uz pandemiju koronavirusa i ostale zarazne bolesti i dalje predstavljaju pretnju zdravlju građana Republike Srbije i da su mere prevencije najbolje oružije sa kojim se možemo izboriti protiv njih.

Detaljniji foto izveštaj sa ovih edukacija možete pronaći na našim društvenim mrežama: 

You Tube:  https://www.youtube.com/channel/UCnw7w8T7lvgOF6owi2CwgNQ                                                            Instagram: https://www.instagram.com/wbiinstitut/?utm_medium=copy_link                                                            Facebook:  http://www.facebook.com/wbiinstitut