KK Partizan Mozzart Bet podržava Nedelju autizma

KK Partizan Mozzart bet podržava Nedelju Autizma 2024. pod sloganom: “Crno beli glasovi, za plavu nedelju”

Uoči važnog evroligaškog susreta sa Olimpijakosom, Košarkaški klub Partizan Mozzart bet se pridružio inicijativi podrške Nedelji Autizma (31.03.-07.04.2024.), ističući ponovo svoju posvećenost humanitarnim akcijama i promociji društvene odgovornosti.

Pred brojnom publikom od preko 20.000 posetilaca, igrači Partizana su s ponosom nosili specijalno dizajnirane majice od strane Instituta za istraživanje i razvoj dobrih praksi “Well-being International”, kao simbol podrške ovoj velikoj kampanji. Slogan “Crno-beli glasovi za plavu nedelju” odražava simboliku plave boje kao prepoznatljivog simbola autizma.

U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, KK Partizan Mozzart bet ističe da se osobe koje žive s autizmom svakodnevno suočavaju sa izazovima kao što su teškoće u komunikaciji, preosetljivost na buku i gužvu, te poteškoće u društvenim situacijama. Stoga, klub je odlučio da podrži kampanju Nedelje Autizma kao deo svoje posvećenosti razumevanju i podršci osobama s autizmom.

Institut za istraživanje i razvoj dobrih praksi “Well-being International” koristi priliku da izrazi iskrenu zahvalnost KK Partizan Mozzart bet-u na njihovoj podršci i izražavanju humanosti kroz ovaj gest. Ova akcija sprovedena je u saradnji s Klinikom za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, Udruženjem roditelja dece s autizmom “Deca bez granica” i ostalim partnerima, čime se naglašava važnost zajedničkog angažovanja za poboljšanje kvaliteta života osoba s autizmom i njihovih porodica.