Konferencija: "Da znam da si dobro!" - Podrška mentalnom zdravlju mladih, Palata Srbija 28.02.2023.

 U okviru drugog ciklusa projekta Saveta za regionalnu saradnju pod nazivom: “Omladinska laboratorija Zapadnog Balkana” (Western Balkans Youth Lab Project) koji se odnosi na omladinske politike i mentalno zdravlje mladih finansiranog od strane Evopske Unije, 28.02.2023. godine u Palati Srbija organizovana je konferencija pod nazivom “Da znam da si dobro!

Osnovni cilj ove Konferencije je bio podizanje svesti o značaju unapređenja sistema zaštite mentalnog zdravlja mladih u Republici Srbiji i predstavljanje odgovarajućih mehanizama za planiranje, saradnju i koordinaciju različitih programa i aktivnosti i multisektorske saradnje u ovoj oblasti.

Konferencija je okupila preko 50 predstavnika državnih institucija, omladinskih udruženjai predstavnika Instituta za javno zdravlje Srbije.

Podršku Institutu za istraživanje i razvoj dorbrih praksi u organizaciji ovog skupa pružila je i kancelarija organizacije UNICEF u Srbiji.

Pored Ministarstva zdravlja čiji su predstavnici na ovom skupu istakli da je u toku osnivanje posebne Radne grupe koja će se baviti mentalnim zdravljem mladih i adolescenata u Srbiji, predstavnici Ministarstva turizma i omladine su istakli da je Vlada Republike Srbije krajem januara ove godine usvojila novu Nacionalnu strategiju za mlade , dok su predstavici Ministarstva sporta predstavili svoje aktivnosti koje spovode u cilju pormocije zdravih stilova života kod mladih u našoj zemlji.

Eksperti Instituta za istraživanje i razvoj dobrih praksi su na ovom dogadjaju su predstavili rezultate svoga rada na ovom projektu koji je obuhvatio Analizu uključenosti mentalnog zdravlja mladih u omladninske politike i planove Republike Srbije. Ovaj dokument će dati značajan doprinos novosnovanoj Radnoj grupi za mentalno zdravlje mladih i adolescenata čiji će članovi pored predstavnika državnih intitucija biti i iz organizacija civilnog društva i međunarodnih organizacija. Uvid u ovaj dokument će uskoro bit dostupan u online formatu na našoj web stranici.

Ostale informacije o ovom događaju možete pronaći i na našim društvenim mrežama:

https://www.instagram.com/wbiinstitut/

https://www.facebook.com/wbiinstitut/

Konferencija: “Da znam da si dobro!” – Podrška mentalnom zdravlju mladih, Palata Srbija 28.02.2023.