Simpozijum: COVID 19 - tri godine kasnije”, Beograd, 06.04.2023.

Institut za istraživanje i razvoj dobrih praksi je 06.04.2023. godine u Beogradu, uoči Svetskog dana zdravlja, u hotelu Mona Plaza organizovao simpozijum pod nazivom  ”COVID 19 – tri godine kasnije”. Simpozijum je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i okupio je preko 120 lekara opšte prakse, rukovodioca domova zdravlja i stručnjaka koji se bave dijagnostikom i tretmanom pacijenata obolelih od kovid infekcije u pirmarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Učesnike ovog skupa je pozdravio državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije dr Mirsad Đerlek kome je Institut za istraživanje i razvoj dobrih praksi izrazio zahvalnost na dosadašnjem doprinosu u borbi protiv covid 19 infekcije. On je istakao da mi idalje živimo sa korona virusom i da je izuzetno važno da nastavimo borbu protiv ovog virusa iako je njegov potencijal manji u odnosu na period kada je pandemija počela i da je zadovoljan što struka idalje ozbiljno shvata ovu borbu i zahvalio se organizatorima na organizovanju ovakvog skupa.

Potom su na ovom simpozozijumu održana 3 separatna predavanja i dve panel diskusije na teme:

*Trenutna epidemijološke situacije u Srbiji;                                                                                                                               *Stručno metodlološkog uputstva za zbrinjavanje COVID 19 pozitivnih pacijenata u zdravstvenom sistemu u Srbiji       *Tereapijski protokol lečenja COVID 19 virusne infekcije;                                                                                                           *Lečenje COVID 19 terapijom antivirotika kroz prikaze slučajeva i                                                                                         *Vakcinacija protiv COVID-a 19;

Učesnici panel diskucija i predavači na ove teme su bili eminetni predstavnici struke i dugogodišnji saradnici Instituta za istaživanje i razvoj dobrih praksi:

-Prof. dr Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije “dr Milan Jovanović Batut” ;                                  -Prof. dr Goran Stevanović direktor Klinike za infektvne i tropske bolesti UKSCS “dr Kosta Todorović”;                              -Prof. dr Ivana Milošević, zamenik direktora Klinike za infektvne i tropske bolesti UKSCS “dr Kosta Todorović”;              -Prof. dr Ana Banko, Institut za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu;                      -dr Aleksadra Cvetković direktor doma zdravlja Zemun;                                                                                                                   -dr Marina Adžić , lekar doma zdravlja Zemun,                                                                                                                                    -dr Danijela Nešić, lekar doma zdravlja Niš,                                                                                                                                          -dr Slavica Lončar, lekar doma zdravlja Kragujevac,                                                                                                                          -dr Emina Dolmagić Ćatović, lekar doma zdravlja Novi Sad

Ovaj simpozijum je održan u toku procesa akreditacije pred Zdravstvenim savetom Srbije , a učešće na ovom skupu nosilo je 4 boda za sve učesnike.

Skup je medijski porpraćen, a video izveštaj sa ovog događaja možete pogledati na sledećem linku:

Ostale informacije o ovom događaju možete pronaći i na našim društvenim mrežama:

https://www.instagram.com/wbiinstitut/

https://www.facebook.com/wbiinstitut/

Simpozijum: ,,Covid-19 - tri godine kasnije", Beograd 06.04.2023. godine