Istraživanje faktora rizika zloupotrebe psihoaktivnih susptanci među mladima

Danas su u Beogradu u Klubu poslanika predstavljeni rezultati: “Istraživanja faktora rizika zloupotrebe psihoaktivnih susptanci među mladima u Republici Srbiji”. Ovo istraživanje je imalo za cilj da se ostvari uvid i uradi procena faktora rizika koji utiču na povećanje rizika od zloupotrebe psihoaktivnih supstanci kod srednjoškolske populacije u Republici Srbiji radi učinkovitijeg planiranja programa podizanja svesti o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci među srednjoškolskom populacijom mladih i redukovanja štete, odnosno smanjenja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posledica korišćenja legalnih i nelegalnih psihoaktivnih supstanci.

Zbog trenutne emidemiološke situacije u Republici Srbiji broj učensnika na skupu je bio redukovan. Prisutnima su se obratili predstavnici Ministarstva zdravlja, Instituta društvenih nauka u Beogradu i Instituta za istraživanje i razvoj dobrih praksi Well-being International.

Ceo projekat je realizovan uz podršku donacije kompanije Alkaloid d.o.o., a Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je dalo svoju podršku ovim aktivnostima. Institut za istraživanje i razvoj dobrih praksi Well-being International je izdavač publikacije u kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja i date preporuke za unapređenje programa podizanja svesti o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci među srednjoškolskom populacijom mladih. Autori publikacije su: prof. dr Aleksandra Dickov i prof. dr Mirjana Jovanović.

Online verziju publikacije možete preuzeti klikom na link: http://wbi.rs/istrazivanja-faktora-rizika/